годишен хороскоп
   рожденна карта
   работа
   лични отношения
   доходи
   партньорски хороскоп
 

 

   задай въпрос

 

 

 


. : ЗВЕЗДЕН ПРАХ : .

Везни

23 септември – 23 октомври
Везните са знак на Венера -
богинята на любовта и красотата.
Изкуството е тяхната кариера
и на любовта се носят на крилата.

Характеристика на знака: Балансирани, любезни, приятни, представителите на зодия Везни се стремят към красота, тактичност, деликатност, близки взаимоотношения. За представителите на този знак най-важни са партньорските взаимоотношения – както лични, така и бизнес. Везните притежават и успешно поддържат връзки и контакти. Независимо от това, че финансовият, материален аспект на планетата Венера, управляваща знаците Везни и Телец се свързва повече с Телеца, рядко може да се срещне представител на зодия Везни, който да страда от недоимък или липса на достатъчно средства. Венера обича удоволствията и безгрижния живот, а за да се сдобие с тях й трябват средства. Затова представителите на знака Везни се справят успешно и с материалната страна на живота. Независимо от това, за разлика от Телеца, тази сфера за Везните не е най-важна. Представителите на този знак се чувстват неадекватни и непълноценни без близък човек до себе си, те изразяват себе си чрез партньора.
Положителни черти: Любезни, учтиви, деликатни, Везните ще се съобразят с вашите потребности и ще откликнат на вашите желания. Спокойната и приятна атмосфера, която създават около себе помага да се прекратят споровете, да се заздравят взаимоотношенията. Представителите на зодия Везни имат силно развито чувство за справедливост. Ако искате да разрешите даден спор, поканете Везните да участват в дискусията. Те ще балансират обстановката със своето присъствие и със своята способност да разглеждат проблема от две страни и да претеглят аргументите на участващите страни в спора ще ви помогнат да вземете най-доброто решение.
Отрицателни черти: Прекаленото съобразяване и поставяне на първо място на нуждите и потребностите на другия, както и стремежът на Везните към спокойна атмосфера води до пренебрегвнане на собствените потребности на Везните и те понякога се обезличават, губят себе си в стремежа да угодят и да постигнат мир и хармония на всяка цена. Стахът да не им обърнат гръб може да ги накара да бъдат неискрени - да затаят истината и дори да излъжат, за да запазят симпатията на околните и да не нарушат спокойствието. Поради способността да виждат всички страни на въпроса, за Везните е трудно да вземат решение. Това може да бъде доста изнервящо, защото в рамките на 5 минути те могат многократно да си сменят становището и проблемът да не може да бъде разрешен.
Подходящи професии: Всички професии, в които се изисква общуване, обслужване на клиенти (което Везните умеят да правят по най-добрия начин), водене на преговори, посредничество, дипломация. Поради своя вкус към красотата, Везните могат да бъдат много добри дизайнери, моделиери, да се занимават с изкуство. Подходяща е и сферата на рекламата, където също се изисква добър вкус и начин да се представят и подчертаят качествата на определен продукт пред потенциалните клиенти. Всички индустрии, които са ориентирани към женската половина от човечеството също са подходящи – козметика, парфюмерия и др. Мнозина от Везните получават високи постове в управлението. Поради силно развитото си чувство за справедливост, Везните могат успешно да се реализират в правораздаването.
В любовта: За Везните животът е най-прекрасен, когато са влюбени. Те имат дълбока потребност от трайна и пълноценна връзка с партньор. Успяват да дадат топлота и искрена обич, поддържат хармония във взаиомоотношенията и животът с тях е чудесен. Везните наистина могат да бъдат нерешителни и държат да изявят тази своя страна от характера. Но същевременно не обичат партньори, които също са нерешителни. Те търсят някой, който има установена позиция и се придържа към нея. Това, че Везните спорят по тази позиция не трябва да пристеснява техните партньори – те просто предлагат различни гледни точки, крайната им цел не е партньорът да си променя позицията, а просто да бъдат изслушани и тяхното мнение -уважено.
Ако искате да привлечете партньор от зодия Везни, трабва да бъдете добре облечен, с вкус. Немарливият външен вид ще отблъсне представителите на този зодиакален знак. Тяхната нерешителност няма да им попречи да се обвържат с вас, ако са ви харесали, но ще трябва да им дадете време да вземат решение, не бива да ги пришпорвате. Много важно за успеха на връзката е също така да споделяте едни и същи ценности.
Митология: Управител на зодиакалния знак Везни е планетата Венера. За да разберем характера на хората и събитията под знака на Везните можем да се запознаем накратко с историите в някои от митовете за божествата, които се свързват с този знак.
В гръцката митология* това е богинята на любовта Афродита. Гръцкият мит разказва как Сатурн – синът на небесния бог Уран кастрирал баща си със сърпа си, тъй като баща му се бил превърнал в тиранин. Семето на първичния небесен бог се разпиляло по небесата и земята. Част от него паднало в океана и дало живот на Венера, която гърците наричали Афродита, богинята на любовта. Тя излязла напълно пораснала от морската пяна, крепена от вълните и възседнала раковина. Когато стъпила на брега на остров Кипър, трева и цветя никнели под стъпките й.
Венера винаги е била една от най-популярните от всички богини, на които са се кланяли в древното Средиземноморие. Дори в средновековна Европа когато християнството официално било зачеркнало древните богове и богини, тя оцеляла в поезията на трубадурите и скитащите учени.
Самото име Афродита означава „родена от морска пяна”. Птицата й бил гълъбът, известен с похотливата си природа; дървото и било мирта; свещеното й място бил остров Кипър. Наричали я „златната” и класическите поети си представяли, че се явява на любовниците си, окъпана в златна светлина. Била „усмихнатата Афродита”, носителка на вечни наслади, всички чувствени радости.
Като управител на зодиакалния знак Везни Венера се занимава повече с играта на противоположности, която съществува във връзките. Често сме привлечени точно от онези качества, които ни липсват и избираме да „налеем” тези липсващи качества в себе си като се смесим с тях посредством партньор, който ги притежава.

*Ариел Гутман и Кенет Джонсън „Митична астрология”© 2009 ЗВЕЗДЕН ПРАХ ЕООД, София, office@zvezdenprah.eu. Всички права запазени.