годишен хороскоп
   рожденна карта
   работа
   лични отношения
   доходи
   партньорски хороскоп
 

 

   задай въпрос

 

 

 


. : ЗВЕЗДЕН ПРАХ : .

Телец

21 април – 21 май
За Телеца – хубавеца
важно е да се нахрани.
Крие си в гърне медеца
и жълтиците си брани.

Характеристика на знака: Стремеж към изобилие и удовлетвореност, управление на материалните неща, търпение, издържливост, упоритост, сигурност, надеждност, практичност. Също като бика - символът, с който се изобразява знакът на Телеца, хората, подвластни на този зодиакален знак не бързат, но стъпват твърдо. Изгражда своя стабилност, която пази и разширява малко по малко, бавно, но сигурно.
Рогата на бика са символ на способността на бика да получава изобилие. То може да бъде под различни форми – финансово изобилие, любовни отношения или други форми на изобилие. Изпитват удоволствие и се чувстват добре в дома и градината си. Знакът Телец се свързва парите, движимите ценности, както и с ценностната система на човека.
Положителни черти: Телецът притежава способност да бъде търпелив, да изчаква преди да реагира. Избухне ли, това означава, че проблемът далеч е преминал границите на поносимост. Телецът е солиден, надежден, довежда нещата докрай. Като фиксиран земен знак, той притежава свойството да следва неотклонно предварително начертания курс, независимо от околните препятствия и дразнители.
Отрицателни черти: Прекомерна упоритост, инат, изполвачество. Привързаност към материалния свят, физическите удоволствия, прекаляване с храненето.
Подходящи професии: Финансист, банкер, дизайнер, работа в парфюмерията и козметиката, дейност, свързана с приложните изкуства, земеделец.
В любовта: Тъй като са управлявани от планетата Венера, Телците са родени за любов. Те са внимателни, приятни и имат естествена склонност да привличат към създаване на дълготрайна връзка. Телците са надеждни, лоялни, държат на човека до себе си. Ценят партньора и искат да бъдат оценени. Грижат се с удоволствие за своите партньори и изискват същото от тях.
Митология: Управител на зодиакалния знак Телец е планетата Венера. За да разберем характера на хората и събитията под знака на Телеца можем да се запознаем накратко с историите в някои от митовете за божествата, които се свързват с този знак.
В гръцката митология* това е богинята на любовта Афродита. Гръцкият мит разказва как Сатурн – синът на небесния бог Уран кастрирал баща си със сърпа си, тъй като баща му се бил превърнал в тиранин. Семето на първичния небесен бог се разпиляло по небесата и земята. Част от него паднало в океана и дало живот на Венера, която гърците наричали Афродита, богинята на любовта. Тя излязла напълно пораснала от морската пяна, крепена от вълните и възседнала раковина. Когато стъпила на брега на остров Кипър, трева и цветя никнели под стъпките й.
Венера винаги е била една от най-популярните от всички богини, на които са се кланяли в древното Средиземноморие. Дори в средновековна Европа когато християнството официално било зачеркнало древните богове и богини, тя оцеляла в поезията на трубадурите и скитащите учени.
Самото име Афродита означава „родена от морска пяна”. Птицата й бил гълъбът, известен с похотливата си природа; дървото и било мирта; свещеното й място бил остров Кипър. Наричали я „златната” и класическите поети си представяли, че се явява на любовниците си, окъпана в златна светлина. Била „усмихнатата Афродита”, носителка на вечни наслади, всички чувствени радости.

*Ариел Гутман и Кенет Джонсън „Митична астрология”© 2009 ЗВЕЗДЕН ПРАХ ЕООД, София, office@zvezdenprah.eu. Всички права запазени.