годишен хороскоп
   рожденна карта
   работа
   лични отношения
   доходи
   партньорски хороскоп
 

 

   задай въпрос

 

 

 


. : ЗВЕЗДЕН ПРАХ : .

Овен

21 март – 20 април
Ти Овен си вироглави
 и с най-силните се справи.
Лидер си навсякъде безспорен,
щом си в битка, си доволен.

Характеристика на знака: Активен, динамичен, импулсивен, изпълнен със стремеж за борба, конкурентност, лидер, завоевател. Като първи знак в зодиака, Овенът желае навсякъде да бъде първи. Това желание го прави първооткривател, той дръзва да отиде там, където другите не смеят, откликва първи на предизвикателствата. Овенът се свързва с „Аз-а”, индивидуалността, индивидуализма.
Положителни черти: Прямота, смелост, решителност, боен дух, състезателност, бързина
Отрицателни черти: Агресивност, неконтролируем гняв, избухливост, прибързаност, липса на търпение да се доведат нещата докрай, да се огледа определен въпрос от всички страни, темперамент от типа „бързо се пали, бързо угасва”
Подходящи професии: Частен бизнес; спорт; инженерни професии; военно дело; оръжейна индустрия; работа с остри режещи предмети, желязо, метал; хирургия; дейности, свързани с огън; работа с месо; професии, в които се изисква активност, смелост, състезателност, умение да се рискува
В любовта: Овенът е активен и страстен в любовта. Ентусиазмът му е заразителен, той лесно се впуска в бързи, бурни сексуални връзки. Притежава самоувереност, сигурност в своя сексапил и възможност да се харесва на противоположния пол. Не може да чака дълго, когато е привлечен, нищо не може да го спре. Поради желанието си да бъде номер едно, той ще направи всичко възможно да впечатли, да се хареса.
Митология: Управител на зодиакалния знак Овен е планетата Марс – „червената планета”. За да разберем характера на хората и събитията под знака на Овена можем да се запознаем накратко с историите в някои от митовете за божествата, които се свързват с този знак.
В гръцката митология* това е богът на войната Арес. Той бил законен син на Зевс и Хера. Наслаждавал се на битките и обичал насилието. Героите му служели или пък го следвали, но също така се боели от него. Двамата му спътници били Страх и Паника. Животното му е куче, птицата му е лешояд. Той е бил свързан със земите на Тракия и затова гърците смятали народът, обитаващ тези земи за „варварски”.
Арес бил слабо почитан в Гърция, но при римляните, които го наричат Марс, той отстъпвал по ранг само на Юпитер. Бил е смятан за патриарх на Рим, защото е дал живот на Ромул и Рем, основателите на града. За римляните, които обожествявали военните герои и бойните изкуства, Марс е бил героичен бог, а името му кънтяло на бойните полета. Месец Март е наречен на името на Марс, защото това е моментът, когато пролетното затопляне позволява на пехотинците отново да поемат на път.

*Ариел Гутман и Кенет Джонсън „Митична астрология”© 2009 ЗВЕЗДЕН ПРАХ ЕООД, София, office@zvezdenprah.eu. Всички права запазени.